سامانه هشدار سریع هواشناسی

سامانه هشدار سریع

سامانه هشدار توفان‌های استوایی و سونامی در سواحل مکران
سامانه هشدار توفان‌های استوایی و سونامی در سواحل مکران2

سامانه هشدار توفان‌های استوایی و سونامی در سواحل مکران

سواحل مکران با دارا بودن ظرفیت‌های فراوان و موقعیت جغرافیایی طبیعی ویژه از اهمیت بالایی برخوردار است. سواحل مکران علاوه بر زیبایی‌ها و جاذبه‌های گردشگری بسیار، ازنظر جغرافیای مصنوعی و موقعیت استراتژیکی نیز منحصربه‌فرد است. مجاورت با مرز‌های شبه‌قاره هند و دریای عمان از جنبه‌های مختلف سیاسی، نظامی، اقتصادی و… این منطقه را بیش‌ازپیش ارزشمند کرده است.

با توجه به اقلیم خاص منطقه مکران و قرارگیری آن در شمال اقیانوس هند همواره تحت تاثیر توفان‎‌های استوایی (Tropical Cyclone) که منشا آن عرض‌‎های میانی اقیانوس هند است قرار دارد. این پدیده با توجه به تغییرات اقلیمی ناشی از گرمایش زمین در سالیان گذشته از نقطه نظر شدت و تعداد وقوع افزایش یافته است. توفان‎‌های گونو در سال ۲۰۰۷، فت در سال ۲۰۱۰ و کیار در سال ۲۰۲۰ از جمله سوانح شناخته شده و مخرب در سالیان گذشته بوده است.

شرکت دانش بنیان ژرف دریا پژوهش پارس اقدام به راه اندازی “سامانه پیش‌بینی چرخنده‌ای استوایی در شمال اقیانوس هند” نموده است. اجزا این سامانه از قرار زیر می‌باشد:

  • برپایی سامانه پیش‎‌بینی هشدار سریع چرخنده‌ای استوایی در اقیانوس هند و دریای عمان
  • برپایی سامانه پیش‎‌بینی تراز جزر و مدی و خیزآب ناشی از طوفان (Storm Surge)
  • برپایی سامانه هشدار تغییر ناگهانی تراز آب و آب‌گرفتگی مناطق ساحلی و ارائه پلان تخلیه

بانک داده‌های دریایی 

شرکت دانش بنیان ژرف دریا پژوهش پارس سابقه نمایش داده‌های ابزارهای اندازه‌گیری (بویه‌های موج نگار، تجهیزات هواشناسی و جذرومدنگار) که پیشینه تاریخی آن‌ها را نیز شامل می‌شود و یک پایگاه داده مرجع برای کاربران دریایی که در واحدهای علمی، عملیاتی و طراحی قرار دارند را دارا می‌باشد. این سامانه با کدهای نرم افزاری بهینه توسعه داده شده توسط تیم نرم‌افزاری شرکت دانش بنیان ژرف دریا پژوهش پارس امروزه با کمترین تاخیر ممکن داده های مورد نیاز را باتوجه به سطح دسترسی تعریف شده در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد.

پایگاه داده مشخصه های دریایی
مدیریت دسترسی سامانه مرین
فهرست