داده های محیطی دریایی به جهت طراحی

داده‌های محیطی دریایی به جهت طراحی

شرکت ژرف دریا پژوهش پارس در امر تهیه و ارائه پارامترهای طراحی کافی، قابل اطمینان و مورد نیاز برای مطالعات مهندسی در گام‌های مختلف پروژه، شامل مراحل طراحی مفهومی، پایه و تفضیلی پروژه‌های فراساحلی، ساحلی و درون سرزمینی قادر به ارائه خدمات در بالاترین سطوح فنی می‌باشد.

اطلاعات طراحی اشاره شده شامل، و نه محدود به زمینه‌های زیر است:

  • هیدرودینامیک مناطق ساحلی و محیط‌های دریایی

جریان، موج، جزرومد و مد توفانی

  • هواشناسی مناطق ساحلی دریایی و درون سرزمینی

باد، تشعشعات خورشیدی، دمای هوا، رطوبت، نقطه شبنم، میزان بارش و فشار باراتروپیک

  • شبیه‌سازی انتقال رسوب و مورفولوژی

تحلیل جنس و اندازه رسوبات بستر، احتمال آبشکستگی خطوط انتقال نفت و گاز، نرخ انتقال رسوب به درون

تراشه‌های حفر شده به منظور جایگذاری لوله‌های دریایی

  • محیط زیست سواحل و دریا و ارزیابی اثرات زیست‌محیطی

روئیدنی‌های دریایی، مشخصه‌های فیزیکی، شیمیایی و زیستی آب

  • مطالعات امکان پخش دما و شوری به جهت مکانیابی مناسب محل آبگیری و تخلیه پساب نیروگاه‌ها و امکان‌سنجی ایجاد مدار کوتاه شوری و دما
  • مطالعات لرزه‌ای و زلزله شناختی
داده های محیطی دریایی
داده های محیطی دریایی ایران
داده های محیطی دریایی خلیج فارس

بازجانمایی بویه‌های موجود در آب‌های ایران

بویه های دریای خزر
بویه های خلیج فارس

در دهه‌های گذشته بویه‌هایی در آب‌های ایران بمنظور ثبت اطلاعات موج و جریان جانمایی شده‌‎اند. با گذشت زمان از نقطه شروع ثبت اطلاعات توسط این بویه‌ها، کارشناسان و مهندسان در این حوزه به این باور رسیده‌‎اند که ثبت برخی از اطلاعات توأم با خطا و ایراداتی است که ارتباط مستقیمی با جانمایی بویه‌ها و تغییرات پس از آن که بصورت سعی و خطا انجام پذیرفته است دارد. لذا این شرکت مشاور و دانش بنیان به بررسی و مطالعات وضعیت موجود تمامی بویه‌های جانمایی شده در آب‌های ایران و بازجانمایی مواردی که دارای مشکلاتی هستند پرداخته است.

در مطالعات اولیه، با نگاهی به مشکلات ناشی از مکان بویه‌های اندازه‌گیری در وضعیتی که در حال حاضر به سر می‌برد و با لحاظ اینکه صحتِ سنجش برخی مطالعات و شبیه‌سازی‌ها و سناریوهای پس از آن در گِرو ثبت اطلاعات اندازه‌‎گیری درست در این بویه‌ها است، نیاز به یک بازنگری اساسی جانمایی در وضعیت موجود می‌باشد. بطوریکه وضعیت نامناسب موجود در محل برخی از این بویه‌ها اصلاح گردد و آن‌ها را در وضعیت مناسب قرار دهد.

لذا با توجه بررسی وضعیت موجود بویه‌هایی که در وضعیت نیاز به بازجانمایی قرار می‌گیرند عمدتاً از لحاظ جانمایی در وضعیت نامناسبی به سر می‌برند و برخی از آن‌ها اصولاً جزو بویه‌هایی می‌باشد که چشم انداز علمی و تحقیقاتی گذشته جهت جانمایی بویه را نداشته‌اند و یا برخی از این بویه‌ها پیشینه علمی و تحقیقاتی گذشته جهت جانمایی درستی داشته ولی با توجه به برخی از موارد و تصمیماتی دچار تغییر مکان شده‌اند و این تغییر مکان با سعی و خطا صورت گرفته است. مواردی از قبیل مخابره اطلاعات بویه‌ها، دسترسی عملیاتی جهت نگهداری بویه و غیره. همچنین در این بررسی‌ها مشخص گردید که برخی مکان‌ها نیاز به جانمایی و استفاده از بویه‌های تکمیلی ضروری می‌باشد که این شرکت مطالعات مفصلی در این زمینه نیز انجام داده است.

از طرفی دیگر در مطالعات اولیه پارامترهای تاثیرگذار در بازجانمایی و جانمایی بویه‌های تکمیلی را می‌توان به اخذ داده‌های مطمئن، لحاظ مسائل امنیتی، عمق مناسب قرارگیری و غیره … دسته‌بندی کرد. عناوینی که هر کدام سهم بسزایی در جانمایی و یا بازجانمایی بویه‌ها دارند. درصد تأثیر هر کدام از این پارامترها با توجه به بازجانمایی و جانمایی بویه‌های تکمیلی می‌تواند متغییر باشد ولی بطور قطع اخذ داده‌های مطمئن از درصد اهمیت بسزایی برخوردار می‌باشد.

فهرست